Smartlog v3 » Kim og Karen » Endnu en dag i Washington DC
Opret egen blog | Næste blog »

Kim og Karen

- beretninger fra vores liv

Endnu en dag i Washington DC

20. Aug 2008 04:01, kimogkaren

Hvorfor selv finde rundt til alle attraktionerne, når man kan blive kørt lige til døren (næsten), og oven i købet få noget spændende viden med sig. Så vi valgte at købe en tur til en sightseeing bus.

I Washington ligger Smithsonian institute, som består af 16-18 museer der alle har stort set gratis entre (hvilket vi kan lide ;-). Det var en englænder der en gang for mange mange år siden donerede en masse penge til viden og formidling, og det er der så kommet Smithsonian ud af. De store museer ligger på begge sider af The Mall, så de er ret lette at komme til.

Vi valgte at stoppe ved det der hedder air and space, hvor de har de fleste af historiens signifikante flyvemaskiner og rumfærge dele stående. De har bl.a orginalen af verdens første flyvemaskine. Man kan desuden komme til at røre ved månesten og andre ting der er faldet ned fra rummet ;-).

Det var godt, at vi havde købt en to dags billet til bussen, for der er godt nok meget at se i Washington DC – hvis man er interesseret i den amerikanske historie selvfølgelig.

Det blev også til et stop ved Lincon memorial , inden turen gik videre til Arlington cemetery – en meget stor militær kirkegård. Her kom man så på en anden bus, som kørte en rundt på kirkegården. Vi var bl.a forbi Kennedys gravsted, hvor der brænder en evig flamme.

Vi var forbi alle rækkerne af hvide gravsten der bare står snorlige ned af kirkegårdens arealer – ligesom man ser på film. De fortalte, at man havde ml.20-30 begravelser pr.dag. Der er dog restriktioner på, hvem der kan blive begravet der.

Ved de ukendtes grav vogter der soidater døgnet rundt, og det helt store show er når der hver halve time er vagtskifte. Det skulle vi selvfølgelig se, og det var da også noget af en oplevelse. De går rundt som robotter, og der er ingen slinger i valsen. Der vogter kun en ad gangen, og når vagtskiftet begynder, så kommer afløseren ud ledsaget af sin overordnet. Han inspiserer så soldatens våben og tøj inden selve vagtskiftet kan begynde. Det var virkeligt sjovt at se på.

Det var alt vi nåede den dag, vi kunne da lige tage bussen tilbage til Union station, hvor der er et hav af butikker og restaurenter. Hele underetagen er en stor food court, hvor der bare ligger den ene lille butik efter den anden, der kun sælger mad.

Kim og Karen
Kim og Karen


Tags

Arkiv