Smartlog v3 » Kim og Karen » Toronto.
Opret egen blog | Næste blog »

Kim og Karen

- beretninger fra vores liv

Toronto.

13. Aug 2008 04:41, kimogkaren

Søndag tog vi ind i selve downtown – men det tog noget tid at finde derned, idet interstate vejen var spærret, og gps’en ikke kunne finde ud af at finde en alternativ rute. Så vi måtte bare køre, og håbe at vi var på rette spor. Det var vi, og første stop på vejen var i kenville, som er en del af byen, hvor alle de hippe mennesker holder til – hvilket var meget tydeligt. Det var også her de store og dyre hoteller ligger, hvilket betød, at der var masser af plastic fantastic amerikanere i farvandet. Det er helt utroligt, at de selv syntes at det er flot, når huden er trukket helt om i nakken og læberne er så store at de knap kan spise ;-).

Vi kom der egentlig bare fordi der ligger en collectors motorsportsbutik, som Kim gerne ville ind i – desværre havde de lukket, så det blev bare til et kig gennem vinduerne.

Derfra tog vi ned i ishockey hall of fame, hvor den (for nogle) kendte stanley cup  har til huse. Men det var fint at komme indendørs, for det plask regnede udenfor.

Selvfølgelig skal man op i CN tower, når man besøger Toronto. Det er verdens højeste fritstående tårn. Som i alle andre høje tårne har de en roterende restaurent – en kollega havde anbefalet den, så der havde vi bestilt bord. Dejligt, så slap vi for at stå i kø, og kunne komme direkte op – endda højere op end dem som ”bare” skulle til observations etagen. Det var en rigtig god restaurent, selvfølgelig lidt i overkanten prismæssigt, men hva, så fik vi også turen til observations etagen gratis ;-).

På observations etagen har de et glas gulv, så man står på glas og kigger ca. 345 m direkte ned på fortorvet – det var godt nok grænse overskridenede at træde ud på det. Så vi nærmest kravlede istedet. Men det var ikke sjovt, når de frygtløse børn begyndte at stå og trampe og hoppe på glasset ;-) Men det skulle være bygget til, at kunne holde til vægten af 14 næsehorn.

Som om det ikke var højt nok oppe, så tog vi endnu 33 etager højere op – heldigvis uden glasgulv...Der var en rigtig god udsigt over byen, men desværre var det skyet den dag, men på en skyfri dag skulle man kunne se helt til Niagara Falls (150 km). Elevatorturen ned havde nogle glas stykker i gulvet, så man kunne se ned. Man skal vist være bygget af noget specielt, hvis man syntes at det er en behagelig oplevelse ;-).

Toronto er noget anderledes end New York – byen er noget renere, og så er der meget mere grønt. Bygningerne er heller ikke helt så høje, så man føler sig ikke indeklemt, som man godt kan få fornemmelsen af nogle steder i NYC. Noget andet sjovt var, at de havde sporvogne der kørte rundt i byen – ikke tit man ser det. 

Tilbage på hotellet var det igen store vaskeaften. Vi boede i stue etagen, og vaskemaskinerne var på 1 sal, så vi skulle med elevatoren hver gang.

Da jeg havde hentet det sidste vasketøj og skulle med elevatoren ned igen,b kom der en mand der også skulle med elevatoren. Han begyndte at snakke – jeg forstod ikke halvdelen pga hans dialekt. Men han skulle videre op på 2 sal, og jeg skulle jo ned i stueetagen. Inde i elevatoren snakkede han videre, og jeg fik da med, at det tidligere havde været et ret skummelt sted, hvor det ikke var sikkert at færdes for kvinder!! Øh nå!! Men jeg skulle bare tage det roligt, for efter det var blevet renoveret, havde det ændret sig fuldstændigt, og var ikke sådan mere...jo tak, godt jeg ikke havde vidst det før. Men det virkede nu heller ikke som et super ”farligt” sted mens vi var der ;-).

Kommentarer

 1. Mia
  13. Aug 2008 09:28
  1

  GLAS GULV - Aldrig i livet om i fik mig med der op :) Føj føj får helt ondt i maven ved at læse om det.

  Ha ha Karen kom du lige til at tænke på den film vi så sammen, da du snakkede med dialekt-manden. Tror den hed Vacancy - hvor hotel managementet prøver at myrde kæresteparet :) Tænker stadig på den når jeg vasker tøj :)

 2. Karen
  15. Aug 2008 02:40
  2

  Nej jeg tænkte ikke lige på den film der - heldigvis. Men jeg må da indrømme, at det var lettere uhyggeligt. Han var heller ikke en der så ud til at være den "fineste i kanten" - hvis du forstår. Og hvorfor står han på på 1.sal, når han skal op på 2 ??
  Man kan nå at tænke mange sjove kamp strategi tanker på kort tid ;-)

 3. Stina
  15. Feb 2009 13:02
  3

  Hej det ser ud til at i har fået jer en rigtig fed oplevelse til Thailand , jeg rejser til Thailand her den 2 / 3 - 2009 Glæder mig rigtig meget så jeg sidder lige på nettet og kigger på andres tur dertil og ser at det er jo det rene PARADIS :)

  Håber at i havde en god tur . Knus Stina

Kim og Karen
Kim og Karen


Tags

Arkiv