Smartlog v3 » Kim og Karen » Washington DC
Opret egen blog | Næste blog »

Kim og Karen

- beretninger fra vores liv

Washington DC

19. Aug 2008 05:57, kimogkaren

Tid til sightseeing igen, men først skulle vi lige ind til byen. Vi begyndte vores vandring fra hotellet til metroen. Vi havde sovet længe, så det var godt op ad formiddagen, og allerede ulideligt varmt. Det gjore det så ikke bedre, at vi gik forkert, og kom ud på en lille omvej.

Vi følte at vi bare gik og gik, så vi ville lige spørge, om vi var på rette vej. Hvor bedre at gøre det end i en butik, men desværre kunne damen bag kassen kun spansk. Heldigvis var der en kineser, som kunne hjælpe os. Det var nu et lettere skummelt område, og vi tænkte lidt over, hvad vi mon havde rodet os ud i...

Vi fandt metroen (som var endestationen) og kom ind til byen.

Der startede vi med at tage til National archives, hvor man bl.a kan få lov til at se declaration of independence, bill of rights og constitution.

Endelig var der et sted, hvor man ikke skulle betale for at komme ind...men kø var der masser af. Heldigvis gik det ret hurtigt med at komme frem til dokumenterne. Amerikanerne gik nærmest i selvsving, og var helt vilde da de endelig kom op til dem. Det vækker vel deres patriots følelse, hvem ved.

Til frokost var vi på en vaskeægte Hard Rock Cafe, hvor vi selvfølgelig skulle have en hard rock burger. Den var så voldsom, at vi ikke kunne spise noget resten af dagen.

På vejen op til Hard Rock kom vi forbi FBI's hovedkontor, som nærmest var umulig at komme ind i. Der var ingen tilgængelige indgange...vi var sikkert heller ikke blevet lukket ind ;-)

De fleste turist attraktioner i Washington DC lukker kl.16 eller 17, så vi tog istedet på Spy museum. Her har de alt omkring spionage, og de forskellige ting der bliver benyttet til det.

Det var et meget spændende museum, men desværre lukkede de så mange mennesker ind ad gangen, at man nærmest ikke kunne sparke sig frem. Det betød at vi simpelthen sprang nogle ting over, fordi der stod så mange mennesker omkring, at det var umuligt at se noget eller komme til. Så det var ret skuffende, også fordi det var det hidtil dyreste sted vi har betalt entre.

Vi kom da ud på den anden side af spy world, og derfra gik turen videre ned til The Mall. Som ikke er et indkøbscenter, men et stort grønt område, som går fra The Capitol til Washington monument (ca.2 km langt). Det er et sted, hvor man kan holde demonstrationer, eller stille sig op, og komme med sine holdninger og overbevisninger. Der var da også en slags festval igang,med en masse musik, som lovpriste Herren.

Monumentet er opbygget som pyramiderne, hvilket betyder, at det bare er sten der er lagt ovenpå hinanden. Man kan godt komme op i toppen, men det kræver, at man komme meget tidligt om morgenen og stiller sig i kø for at få en af de gratis dagsbilletter der udleveres hver eneste dag. Så det er først til mølle pincip hver eneste dag. Vi valgte at springe turen til toppen ove, og istedet tage synet fra jorden.

Fra monumentet kan man gå ned til world war II monumntet (der er mange monumenter i Washington), hvorfra der er direkte udsyn til Lincon memorial.   

Vi tog metroen tilbage, og da vi nåede endestationen var det blevet mørkt udenfor, så det gik med raske skridt tilbage til hotellet...en lidt skummel tur. 

Kommentarer

 1. Margrethe Olsen
  28. Aug 2008 18:26
  1

  hej jeg har lige læst jeres sider her. Kan jeg se fra de første dage nogen steder? Vi skal omtrent samme tur i maj 2009, så vi samler på erfaringer. Det er vældig godt skrevet.
  Mvh
  Margrethe

Kim og Karen
Kim og Karen


Tags

Arkiv